Wat is het autodeellabel?

Het autodeellabel is een officieel erkende keurmerk voor auto's. Het label wordt uitgegeven door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en geeft aan dat een auto voldoet aan de Europese Emissienormen (EEA) voor personenauto's. Het autodeellabel is verplicht voor alle nieuwe auto's die in Nederland worden verkocht.

Het autodeellabel is een officieel erkend keurmerk voor autodeelsystemen in Nederland

Het autodeellabel is een officieel erkend keurmerk voor autodeelsystemen in Nederland. Dit label is opgesteld door de Stichting Autodeel in samenwerking met de overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het autodeellabel geeft consumenten inzicht in de kwaliteit van het autodeelsysteem. Het label is toegekend aan autodeelsystemen die voldoen aan de strenge eisen van de Stichting Autodeel. Dit houdt in dat het autodeelsysteem veilig, betrouwbaar en duurzaam moet zijn.

Het geeft consumenten en bedrijven inzicht in de kwaliteit van de systemen

Het autodeellabel is een keurmerk voor auto’s dat door de Europese Unie is ingesteld. Dit label geeft consumenten en bedrijven inzicht in de kwaliteit van de systemen van een auto. Dit is belangrijk, want een auto is een duur product en je wilt natuurlijk wel weten wat je koopt. Bovendien is het fijn om te weten of een auto veilig is. Het autodeellabel is dan ook een belangrijk keurmerk voor auto’s.

Het label is een initiatief van de overheid, de ANWB, de RAI Vereniging en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

Het autodeellabel is een initiatief van de overheid, de ANWB, de RAI Vereniging en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Het label is bedoeld om autoverhuurbedrijven te stimuleren hun voertuigen te voorzien van de meest veilige en milieuvriendelijke technologieën. Autoverhuurbedrijven die het label behalen, kunnen dit gebruiken om hun klanten te laten zien dat zij investeren in de veiligheid en het comfort van hun passagiers.

Het autodeellabel is een Europese classificatie voor voertuigen die wordt bepaald door de CO2-uitstoot. Het label geeft informatie over de uitstoot van CO2 in gram per kilometer en de gemiddelde fuelconsumptie in liter per 100 kilometer.

Plan du site